Yoga

Yoga är en träningsform som idag blivit väldigt populär. Den ska hjälpa vid en mängd olika besvär, som huvudvärk, sömnproblem och ryggbesvär. Under ett pass utför man olika rörelser och ställningar i kombination med andningsövningar. Att träna yoga bidrar till en ökad flexibilitet, kroppsstyrka, rörlighet och koordination. Träningen ska minska stress samt underlätta luftrörs-, menstruations- och cirkulationsproblem.


Yoga finns i många olika varianter. Vissa fokuserar till större delen på meditation och andra lägger fokus på fysisk ansträngning. Vanligtvis byggs träningspasset upp av en uppvärmning, olika ställningar och avslappning. Man lägger stort fokus på andning och tränar upp förmågan att hantera psykisk samt fysisk avslappning. Ibland avslutar man passet genom att meditera.


En populär form av yoga är hatha yoga. Målet med träningen är att lära sig kontrollera sinnets och kroppens energi. Power yoga är en typ av yoga som har större fokus på fysisk ansträngning. Med den kan man träna upp sin styrka, smidighet, balans och andning. Målet är att uppnå en känsla av frihet, vitalitet och kraft. Dessutom bidrar träningen till en minskning av stress och spänningar kring muskler och leder.