Träning och din ekonomi

De som tränar hårt och mycket är nog de första som berätta hur mycket pengar de lägger ned på sin favoritsyssla. Att ta träning på allvar, att arbeta mot specifka mål, kostar pengar om du vill göra det rätt till punkt och pricka. För dem med lite sämre ekonomi, hur kan du få bra resultat utan att bli ruinerad?

Leta bra priser

Lägg ner mer tid på att jämföra priser och se var du kan få bäst deal på produkter du är ute efter. Via en sajt som Rabattsök kan du se vilka butiker på nätet som har kampanjer och rabattkoder just nu som du kan ta del av. Du kan också läsa recensioner för att se om produkten du är ute efter finns i andra, lite billigare versioner, utan att den förlorar viktiga egenskaper.

Kompromissa

De som älskar att träna, har en kärlek för mat. Och ett stort behov av det. Medan du tränar behövs mängder med rätt näringsämnen för att kroppen ska orka med träningsregimen och växa. Men rätt sorts mat och olika kosttillskott samt proteinpulver kostar pengar. Du vill hitta kolhydratsfattiga alternativ och mycket protein, två krav som gör att veckohandlingen blir desto dyrare. 

Då behöver du kompromissa om maten. Du får rätt näring och protein av tonfisk och den är billiga att köpa på bruk. Om du väljer några tråkiga dagar eller en tråkig vecka med tonfisk kan du unna dig 1 kilo proteinpulver eller kosttillskott för den kommande månaden. Tumma inte på näringsämnena, men utbudet kan du minska och få ned priset på för att kunna inkludera alla livsmedel som du behöver.