Simträning för nybörjare

Alla barn i Sverige får lära sig att simma redan i småskolan och det är en färdighet vi tar med oss resten av livet. Men även fast vi inte börjar om från noll om vi beslutar oss för att prova på simträning kan man lätt märka hur mycket jobb man har framför sig. Simning är dock en fantastisk träningsform och värt tiden man spenderar på att bli bättre på även de mest grundläggande delarna.

Skaffa lite simutrustning

Simning är inte en träningsform man behöver investera mycket pengar i för att kunna börja med. En baddräkt eller ett par badbyxor tillsammans med en badmössa och ett par simglasögon är egentligen allt som behövs för att börja simträna. Får man dock problem med öronen kan det vara bra att skaffa sig ett par öronproppar som är specialdesignad för aktiviteten.

Växla mellan bröstsim och crawl

Bröstsim är det mest grundläggande simsättet och de vi först får lära oss när vi lär oss att simma som liten. Vill man dock börja simträna är det smart att även lära sig crawl. Anledning till varför man bör välja just crawl är att det är det mest effektiva simsättet där man med god teknik kan simma snabbt på både korta och långa sträckor.

Utveckla tekniken först

Att lära sig hur man utför simsätten rätt blir en väldigt viktig del av den tidiga simträningen. Det är lätt att lära sig dåliga ovanor när det kommer till simning och dessa måste man arbeta för att bli kvitt innan man kan börja träna på riktigt. Som tekniken blir bättre och bättre kan man fokusera på att bygga upp konditionen och helt enkelt bli en bättre simmare.

Tänk hellre tid än längd i början

Att simma en viss distans är vad många hör talas om när det kommer till simträning. Men som nybörjare är det ofta bättre att fokusera på att simma en viss tid istället. Så länge det känns jobbigt kommer kroppen fortfarande få sig en bra workout. Första målet man sedan kan rikta in sig på är att kunna simma 400 meter under 10 minuter. Då räknas man inte längre som en nybörjare.