Hitta din egen träning

Precis som alla andra trender så varierar det även vilken form av träning som är inne för tillfället. Styrketräning och gym tycks alltid vara populärt, eftersom så många använder sig av just den träningsformen och det finns så många gym.

För ett par år sedan fick träningstrender från öst som yoga, pilates och qi gong uppsving på den svenska träningsmarknaden. Årets fitnesstrend för 2015 heter kroppsträning, det vill säga vanliga hederliga armhävningar och pull-ups, följt av HIIT, högintensiv intervallträning, som oftast bedrivs på gymmen. Därefter kommer styrketräning med vanliga hantlar och stänger, vilket är det som alla gym erbjuder. På fjärde plats hamnar yoga, som det både finns lugna och meditativa och mer intensiva former av. Vill du läsa mer om fitnesstrender, gå in på aktivtraning.se

Hur gör man då för att hitta den form av träning som passar en bäst? Ett tips kan vara att skaffa ett kort på ett stort gym som erbjuder många träningsformer och helt enkelt prova. Om man dessutom tar med en god vän, så har man både sällskap och någon att dela bördan med.

På senare år har det blivit populärt att träna hemma och det har kommit en hel del böcker och träningsdvd:er som visar hur man på bästa sätt kommer i form hemma i vardagsrummet. Det bästa med hemmaträningen är att man kan utföra den när man vill och tycker att man har tid för det. När barnen sover, på kvällen efter jobbet, när det regnar och man inte vill åka till gymmet eller bara en kort träning på en kvart när man tycker att man inte har tid för mer. Bra övningar för hemmaträning hittar du bland annat på tranahemma.org och kläder, skor och utrustning, både för träning hemma, på gym eller utomhus, hittar du lätt på Internet.