Gymträning hemma

Att träna på gymmet är något som många föredrar, men samtidigt går det ju inte att förneka att vi oftast har bättre tillgång till våra egna hem än gymmet. Och vill man få in lite extra pass och kanske även har långt till sitt gym finns det alltid alternativet att träna på hemmaplan också.

En sak man kommer behöva förbereda sig på är att fixa en bra träningsplats hemma kommer att kosta en slant, men det är också mer av en engångsavgift. När man väl har sin utrustning kommer man kunna använda den en lång tid framöver.

Vad det är man bör skaffa beror så klart på vilket typ av träning man håller på med. Medan det knappast är realistiskt att ha tillräckligt med utrymme eller att lägga ut pengar för ens ett handfull av de maskiner man kanske använder regelbundet på gymmet, finns det alltid alternativ att få denna träning på andra vis, eller helt enkelt träna lite annat hemma.

Vill man ha en bra variation finns det många olika kompletta uppsättning man kan förlita sig på för att få en mer allsidig träning utan att behöva en massa utrymme eller spendera för mycket pengar. Många sådana uppsättningar är fokuserad på ett område av träning. Som till exempel ett bänk med ställ som fungerar perfekt för träning med skivstång och hantlar.

Så fort fria vikter kommer in i bilden är det alltid viktigt att tänka på att skydda golvet. En hantel eller vikt från en skivstång som åker ned i golvet kan lätt göra ordentliga märken i många golv. Som tur är finns det alltid skyddsmattor man kan lägga in som både är tillräckligt mjuka och fasta för att kunna ta emot en fallande vikt samtidigt som den ger en stabil ställning för övningar som knäböj och liknande.

Tänk dock på att det finns andra aspekter än själva utrustningen som måste tas i åtanke när man sätter upp ett hemmagym.